středa 30. prosince 2009

183. Sněhulák




Hurá, tak konečně nám nasněžilo tak, že se dá postavit sněhulák, tak jsme dopoledne vyběhli ven, taky se strhla sousedská bitva a chlapi přehazovali koulí průjezdní střechu, škoda, že to vypadá spíš na sníh na déšť...

úterý 29. prosince 2009

182. ZOO






Každý rok, když přijede Bětka s Ferdou, vadávají se do Zoo, letos jsme s nimi šli i my, když jsme Kristince řekli, že se pojede podívat na zvířátka, začlala se těšit, poslední dobou vydává takové zvláštní zvuky, když má radost - jakoby dělala krocana :-)))), v zoo to bylo super, když zapomeneme na zimu, tak tam bylo málo lidí, u stánků jsme byli hned občerstvení, nikde jsme se nemačkali, prošli jsme co jsme chtěli, viděli, co jsme chtěli, prostě prima den, Ferda měl hroznou radost, když viděl vlka a gaviály, Kika si oblíbila krmení koz a byla fascinovaná slonem :-), na příští rok si koupíme celoroční vstupenku :-)

181. den Výlet do Kralup nad Vltavou




Včera jsem musela na poštu, udělali jsme si tak výlet do Kralup, koupili jsme mamce papiňák co si přála pod stromeček, Kristinka tam v obchodě objevila stupátko pro děti ve tvaru kočičky a hned se tam musela narvat a sednout si :-), hraboškám novou misku na zrní, co jim Kika tu jejich rozbila a zašli si na oběd, no s Kikou jsme byli rádi, že jsme to byl rychlo oběd... :-)

neděle 27. prosince 2009

180. den Kika a nářadí




Kristinka si dneska začala furt něco cpát za triko, jednu chvíli tam měla skoro všechno nářadí co dostala pod stromečkem :-) a dělá hrozně ráda baf.

sobota 26. prosince 2009

179. den Na procházce do lesa




Bylo fakt krásně, celý den, sluníčko svítilo, bylo jako na jaře, vyrazili jsme do lesa, bohužel lesní cesty jsou ještě zledovatělé, tak jsme daleko nedošli :-(

pátek 25. prosince 2009

178. Boží hod






Dneska jsme jeli k rodičům Petra, byl tam i strejda Vlastík, Kika tam měla pod stromečkem opět spoustu dárečků, nejvíc se jí ovšem líbilo nové mimí, co má dudlík a lahev a vydává zvuky. Mezitím táta přivezl k nám domů mojí babičku, takže jsme si užívali rodinné pohody :-)

čtvrtek 24. prosince 2009

177. Štědrý den






Ferda se konečně dočkal, přišel štědrý den, rozhodl se celý den nejíst a čekal na prasátko, je to frajer, vydržel to od rána až do půl 5!!! Prasátku sice moc nevěřil, ale když přinesl malý dáreče v podobě letadýlka, tak uvěřil!!! Kika zlobila se spaním, asi se taky nemohla dočkat a odpoledne usnula až v půl 3, večeři jsme rychle "odbyli" :-) a už jsme šli čekat na Ježíška do pokojíku, pod stromečkem bylo spousty dárků, Ferda hledal jeden - nintendo (vím už co to je, ale popsat to neumím :-) ) a Kika si všimla uklízecího vozíku, hned zapla vysavač a uklízela celý večer, běda, když jí někdo vysavač vypnul, hned ho zase běžela zapnout, líbil se jí i kufřík s nářadím a dřevěné kostky v kyblíku a taky magnetická tabulka na kreslení. Večer jsme s Ferdou stavěli lego - benzínovou stanici, prostě se den vydařil, hlavně prckové jsou s dárečky spokojení a nadšení, děkujeme Ježíšku!!!!!

176. den Předštědrovečerní přípravy








Včera už jsem vložit nestihla, ještě do 2 rána jsme pekly vánočky, děda připravoval kapra, babička si našla čas i na ostříhání Petra, Ferda s Kikou taky pomáhali, my zkoušeli zlaté prasátko pro Ferdu, slibuje, že dneska nebude jíst...tak ho podporujeme, protože se těšíme jak bude nadšenej, že prasátko uvidí. Bramborový salátek už je taky hotový.

úterý 22. prosince 2009

175. den Stromeček





Tak jsem podlehla vánoční atmosféře a záviděla holkám babinetkám, které mají na blogu už vánoční stromek, že jsem rozhodla, že ho už taky ozdobíme a riskneme stromeček na zemi...Snad mu dá Kika pokoj, je fakt fest píchavý, takže mu říká bebí, ale strašně se jí líbí, zdobení jí taky bavilo (až na jednu rozkousnutou ozdobu....), cpe se ke stromečku, když fotím a říká jééééé. Tak stromečku, ať se ti u nás líbí a odoláš té naší rošťaňdě!

pondělí 21. prosince 2009

174. den Kapr


No název neodpovídá fotkám, protože jsem zapomněla vzít foťák ;-( a je mi hloupý fotit toho bacaného chudáčka v ledničce...Kika z něj byla nadšená (teda ještě, když plaval v kádi) otevírala na něj pusinku a říkala mu Aoj!!! :-), když ho bacili, tak jsem jí otočila. Takže náš obřík má 4,5kila a je to bezšupináč, jestli je to holka nebo kluk zjistí táta až ve čtvrtek :-)
A tady aspoň fotka z dnešního odpoledne, jak si teď často Kika sama krásně hraje :-)

173. den Nová nástěnka


Jak jsem slibovala, tek se zpoždění vkládám naší novou nástěnku, včera jsem to nějak nestihla, byla venku fakt šílená zima, měli jsme - 15°C, tak jsme akorát ráno vyběhly nástěnku opravit, protože noc předtím se nám tam rozsypalo PF :-) a rychle jsme upalovaly domů, že jsem zapomněla i fotit a běžela jsem tam těsně předtím, než se setmělo

sobota 19. prosince 2009

172. Prostě prima den





Dneska přijeli naši s Bessynkou - radost pro Ferdu s Kikou, dopoledne jsme vyrazili opět sáňkovat a odpoledne se ti naši tři nejmladší opravdu vyblbli a jak tady tak lítali, že nemám ani žádnou fotku, než jsem stihla zmačknout spoušť byl každý v jiném koutě pokoje, dokonce vzal Ferda Kiku na milost kreslili si spolu a začal jí vysvětlovat, kudy jezdí auto do postavené garáže z kostek, a Kika poslouchala, pak si k němu vylezla na klín a mazlila se...Kice četl děda pohádku, no a my s mámou a ségrou jsme se pustily do venkovní nástěnky, protože nastaly tuhé mrazy, Vánoce za dveřmi a my měli stále podzim...o tom ale až zítra.

pátek 18. prosince 2009

171. den Sáňkování





Dneska jsme vytáhli i saně, byla to sranda, Kika sice nejdřív chtěla jen ká ká, ale pak si zamilovala jízdu na saních, Ferda byl taky nadšenej a svezla jsem se i já i Bětka :-) Tak teď ještě aby nám sníh vytvořil takovou konzistenci, aby šel postavit i sněhulák...

čtvrtek 17. prosince 2009

170. den Hurááá sníh






Dneska nám konečně napadl sníh a vydržel! Kika byla nadšená, moc se jí to líbilo, a nejvíc, když jsem na odpoledne vytáhla mojí kačenu (má asi tak 25let...), nechtěla z jí dolů, pořád říkala ká ká (kač kač) a byla moc smutná, když se s ní v předsíni musela rozloučit a dát jí dobrou noc, protože kačena šla hají, určitě se nemůže dočkat na zítra, hlavně aby sníh vydržel!!!