středa 30. června 2010

365. den Tak šel čas........

A je to tady, konec zvonec, 365. den...rok utekl jako voda, někdy to bylo dost těžké najít alespoň něco k focení, ať mi den nezahálí, někdy jsem měla fotek tolik, že jsem je musela třídit a vybírat, bylo to náročné, ale bavilo mě to, děkuju za návštěvy, za milé komentáře i za inspiraci na jiných 365 kových blozích. S projektem končím, ale fotit a vkládat sem nepřestávám.
Ptala jsem se Petra, jak mám všechno zakončit, napadlo ho vybrat z každého měsíce jednu fotku...tak tady jsou!
Červenec - Kika je ještě mrňavá

Srpen - trénuje běhání

Září - se svojí nejlepší kamarádkou AničkouŘíjen - první sponka
Listopad - To jsme my!
Prosinec - s tetou Bětkou a bratrancem Ferdou
Leden - sněhu máme víc jak na horách
Únor - první culíčky
Březen - konečně začíná být teplo
Duben -sranda na schodech u sousedů
Květen - moje nejoblíbenější vysmátá fotka
Červen - Kika s copánky, už je to velká slečna!
A dneska malujeme ...
KONEC!

364. den Koupání






Co jiného je nejlepší v těchto vedrech než koupání???
Kika si toho náležitě užívá! Nové plavečky se jí moc líbí, připadá si důležitá :-)))

pondělí 28. června 2010

363. den Vzpomínka na staré dobré časy....

Petr má ještě volno, dopoledne se Kika koupala v bazénu s Lukáškem a pak jsme jeli s Kikou na očkování, stavili jsme se u babí Bobí, na poště, Kice koupit plavečky, kdybysme chtěli vyzkoušet veřejné koupaliště a když spala, prošli jsme se v místech, ve kterých jsme vyrůstali...Jsou to 3 roky, co jsme se stěhovali, všechno se změnilo, všechno je nové, opravené, i náš dům už má komplet nový kabát, školu jsme nepoznávali, tam, kde jsme pěstovali růže, je doskočiště, tam, kde jsme pěstovali zeleninu, je něco jako hřiště, hřiště samotné už není dlouhou dobu, teď se tam čím dál víc rozrůstá softbolové hřiště a "školňák" už není "školňák", ale "svoboda park" .... :-(
Prošli jsme si trasu, kterou jsme denně chodili s naší Sindinkou, jedině tak mi bylo smutno, všude jsem jí viděla, jak tam nadšeně lítá, ale jinak se mi po bydlení mezi paneláky vůbec nestýská...když si vzpomenu na to šílené vedro v 7.patře na západ pod střechou...
V každém případě, procházka to byla příjemná, Kika spala celou dobu, vzbudili jí až děti v čekárně u dr, celý den se na dr těšila, když jsme jeli kolem polikliniky, nadšeně tleskala a nechtěla pochopit, že tam ještě nejdeme a když došlo na okamžik vstoupení do ordinace...spustila šílený řev :-), ale nakonec to zvládla obstojně, dr říkal, že nebude vytrvalkyně po tátovy, ale svojí energií to bude sprinterka :-))), dostala razítko na ruku, obrázek a pastelky:-)
Ještě jsme se stavili u babí Kytí v trafice, Petr šel běhat a Kika baštila s dědou Melémem (tak mu říká Melém místo Vilém a ještě u toho dělá rukama, jako když mele kávu :-) ) sezamové tyčinky, před večeří se s tátou ještě vykoupali v bazénu a Kika vyzkoušela nové plavky, ani nechtěla domů, museli jsme jí tahat se řevem...
Prošli jsme si trasu, kterou jsme denně chodili s naší Sindinkou...

Tak tam vlevo nahoře v 7.patře jsem 25let bydlela...

Prošli jsme se i lesem kolem školy

Tady jsme chodili na vyhlídku, ovšem výhled nějak zarostl...

Bývalý "školňák"

Tam, kde jsme pěstovali růže a pečovali o ně, je teď atletické doskočiště...

Školičku teď obývá křesťanská škola

Kiky nové plavky

V podvečer vyzkoušené s tátou v bazénu

362. den Bazén






Po dovolené, kde jsme ani nevěděli, jak vypadá léto, protože celý týden bylo zamračeno, nebo pršelo nebo foukal vítr, občas vysvitlo sluníčko, jsme se vrátili domů do pařáků!!!
Tak jsme vybalili bazén, no Kika tu skákala radostí a lítala sem tam, byla nedočkavá, chtěla se jít koupat okamžitě, ani nechtěla počkat, až se napustí voda :-) Proto se rychle najedla a šla spát, kdy po dlouhé době usnula ve vteřině, jen aby byla brzo vzhůru a mohla se jít ráchat :-) Ani jí nevadilo, že je voda ještě studená :-) Nechtěla z vody ven, dneska bylo opravdu nádherně!

361. den Návrat domů





A je to tady loučení...bylo to zase smutné, Kika plakala, že chce Ňáňu, ale tak nějak pochopila, že bydlí každá jinde, a že se zase někdy uvidí...šly se spolu rozloučit, Kika řekla Ňánince, ahooj a pohladila jí, bylo to dojemný :-)
Stavili jsme se pro Petrovu mamku v Písečné a doma nás čekalo překvapení, teda my věděli, že se doma buduje, ale jak to bude vypadat, jsme netušili a byli jsme fakt mile překvapení, už první pohled na dvorek a naší "novou" studnu!!! Podlaha v kuchyni je parádní!!! Fakt se vám to mami povedlo! Obývák vymalovaný nafocený nemám, barvy jsou takové, že by mi to tenhle foťák nebral:-(, Chodba do koupelny je taková, no výstřední :-)) Petr už si prý zvykl, mě to trochu potrvá...:-)

neděle 27. června 2010

360. den 7. den dovolené





Dopoledne jsme vyrazili opět do Vrbna, trochu se projít, něco málo koupit na večeři, to jsem opět zapomněla foťák....:-(
Odpoledne jsme jak jinak jeli na výlet ke kostelíku :-), akorát jsme tam ani nedošli, vzali jsme holkám jen malé kočárky pro panenky, Petr si udělal trénink a než se za necelou hodinu vrátil, tak my ušli teprve asi tak 400m.....:-))) Holky byly ale nadšené, vycházka se jim moc líbíla.
No a večer už jsme balili na cestu domů...:-( Dovolená byla krásná, ale krátká...

359. den 6. den dovolené










Vyrazili jsme na kola, Kice se to ohromně líbilo, jeli jsme na nedaleký výlet ke Kapličce sv. Panny Marie Pomocné, tam si Kika koupila pitíčko a turistickou známku, já byla úplně vyflusaná, ale měla jsem radost, že jsem tam dojela!!!
Pro velký úspěch, jsme si výlet zopakovali i odpoledne autem, teda ne až k cíli, ale 1km před, i tak nám cesta tam trvala skoro 2h :-)) Holky se všude zastavovaly, všechno zkoumaly, nic jim neušlo, Anička se učila čůrat na travičku, Kika asistovala a radila a předváděla, jak na to :-))
Napili jsme se ze svěcené studánky. Kiku to bavilo a vodička jí chutnala.