pondělí 31. srpna 2009

62. den Naše malá zahradnice





Kristinka miluje kytičky jako já, ráda k nim voní a zalévá :-)

61. den Bessy má nový míček





Bessynce jsme konečně dali míček, co měla koupený už minulý týden, byla z něho tak nadšená, že lítala jak blázen, házela ho do výšky a pískala a pískala, Kice se to líbilo taky, házela jí ho a říkala HOP!

...pokračování 60.den...




60. den Pohádka





Nestihla jsem vložit fotky aktuální den, tak s restíkem.
Dopoledne jsme vyrazili na místní fotbalové hřitě, kde Obec pořádala pro děti Pohádkovou cestu, děti plnily 10 úkolů, za každý dostali křížek do kartičky a na konci byly lístky slosované, Kika sice potom usnula, ale o cenu nepřišla, s tatínkem jsme jí vybrali plyšového lachtánka. Kika byla moc šikovná, kromě 3 disciplín (skládání puzzle, chůze na chůdách a poznávání zvířátek se zavázanýma očima) zvládla úplně všechno! Měla poznat stejné tvary korálků, tak to sice neumí, ale našla 4 stejné barvy, přetahovali jsme se na laně, házela míček do díry, kolečka na tyč, provlíkala provázek, skákala na balonu a chytala rybičky na magnet! Pak si ještě zaskákala na trampolíně a odpoledne jsme jeli s tatínkem na závody do Vlašimi, kde vyhrál hodinovku na dráze, den byl celý prima, báječně jsme se bavili a Kika pak usnula jako špalek!

pátek 28. srpna 2009

59. den Kika jí sama





Už včera Kika chtěla dojídat polívku sama a celkem jí to šlo, dneska si rizoto nabírala už sama od začátku, s nabíráním jsem jí musela trošičku pomáhat, do pusy už dopravovala lžičku sama...sice ještě polovinu vybryndala, ale to vycvičí :-)

čtvrtek 27. srpna 2009

58. den Prostě prima den




Celý den jsem si myslela, že si vzal Petr foťák s sebou do práce a on byl přitom doma na stole :-(, měla jsem spoustu prima momentů na focení, to když si dávala Kika pusinku se sousedem Lukáškem nebo nahatí lítali po dvoře nebo se koupali v bazénku, báječně se bavili. Tak jsem navečer rychle fotila aspoň, jak Kika koukala s babičkou na nebíčko, kde letělo letadlo nebo jak je prostě špinavá :-) nebo jak si hraje místní číča s naší Bessynou.

středa 26. srpna 2009

57.den Nové kvítečky





Poslední dobou se mi na zahrádce nějak nedařilo, začalo všechno vadnout a dneska jsem koukala, že se kytičky zase probouzí ke své kráse!!!

úterý 25. srpna 2009

56. den Hřiště





Kromě dnešního častého řevu z ničeho...dneska Kika na hřišti potkala kamarádky, co tam byly i včera, kdy dávaly kamínky na takový kolotoč a když ho roztočily, kamínky lítaly...Kika si hned vzpomněla a letěla ke kolotiči a cestou si nabrala hrstičky kamínků a volala HOP!!! Holky pak pozorovala, jak lezou po věži a zkoumala jim boty, co nechávaly dole :-)

pondělí 24. srpna 2009

55. den Smutné výročí




Dneska máme smutné výročí, kdy nám odešla naše pejsčí kamarádka, bylo jí 16 let, Kristinka jí zalévala zahrádku a večer jsme jí zapálili svíčku. Sindinko naše, stále jsi v našich srdcích!!!

neděle 23. srpna 2009

54. den Kika v Albertu



Byli jsme na návštěvě u babičky a dědy a stavili jsme se i u babičky v práci, byla tam jedna prima "teta", co Kiku vozila v košíkách nebo jí vozila na jezdícím pásu u pokladny (to bohužel nemám vyfoceno :-( ), Kika byla samo nadšená!

sobota 22. srpna 2009

53. den Slaný koláč




Pro dnešní den tu mám opět jednu lahůdku s receptem, je to slaný koláč :-)
Ingredience: odhadem... - hl.mouka 500g, voda 2dc, sůl, půlka másla nebo hery
Náplň: vše, co dům dá (u nás: slanina, cuketa, cibulka, paprika, rajče, žampiony, sýr, bylinky oregano a bazalka)
Nakonec: zakysaná smetana smíchaná s mlékem - sůl a pepř
Těsto zpracovat, přidat co je potřeba (my nevážíme,ale všechno děláme od oka..:-) na chvilku tak půl hodinky dát do ledničky, vyválet na pomazaný a pomoučený plech, vytvarovat prsty i trošku do krajů, propíchat vidličkou a pak poklást co dům dá, smetanu zalít až chvilku před dopečením v troubě, je to celkem rychle hotové a my pekly tak na 180°C a snížily jsme na 150°C na 20-25minut. Nás je hodně, tak jsme měli 2 plechy, takže se dá množství těsta snížit.
Takže dobrou chuť!!!

pátek 21. srpna 2009

52. den Kika v županu




Tak takhle vypadá Kika po koupání, teda po sprše :-)

čtvrtek 20. srpna 2009

51. den Pirátka silnic






Dneska jsem neměla celý den co fotit...nedělo se nic zajímavého, až na večer, kdy jsme si šli po dvou dnech pro auto do servisu...Kika z něho byla tak nadšená, že jsme jí nemohli dostat domů...Je to zkušená řidička, všechno to má od táty okoukané - seřídit stínítko, naladit rádio, podívat se do prava, když dává přednost v jízdě, vtipkovat se spolucestujícím, ale po kom má to okousávání volantu to nevím :-)

středa 19. srpna 2009

50. den Kytice




Celý den mi stávkovaly baterky do foťáku, ať jsem tam dala jakékoliv, vždycky mi to hlásilo vyměnit baterie :-(, už jsem to dneska chtěla vzdát, nakonec se povedlo, ani už jsem nevěděla co vyfotit, když mě napadlo vyfotit kytici pro naše hrabošky, říkám Petrovi, jdu to nějak nakomponovat ven na focení...stihla jsem jen jeden záběr, pak přiběhla Kika a takhle to dopadlo...:-)