neděle 28. února 2010

243. den Kam zmizel ten sníh???




To, že v Praze nebylo po sněhu ani památky jsme brali jako normální fakt, ale že zmizel téměř i u nás, kde ho bylo mraky, jsme nečekali...Petr proto ještě v podvečer vzal Kiku na motorku :-) Ještě přidám čepicové foto.


Jo a ráno si Kika sama řekla o mlíčko!!! A přes den si dala pár lžic rýže, odpoledne po spaní pak pár lžic polívky, zakousla i do housky a buchty a sýru!!! Hurááá, jestli by se dneska nerozjedla, volala bych už dr...

242. den Výletní den







Ráno jsme se rozhodli, že pojedeme k rodičům Petra, Kika vypadala líp, dokonce si i řekla o sušeny (takové ty albert bebe, suché), tak jsme zajásali, že už začíná mít chuť k jídlu...v autě opět blinkala... :-(, sice byla u babičky a dědy ne úplně ve své kůži, neodolala bramborové kaši! Odpoledne, až se Kika vzbudila jsme vyrazili s mojí mamkou do Prahy, pořebovaly jsme vyřídit něco na poště, Kika dostala 2 krtky, jednoho jako tužku a druhého malého plyšového, říká krtek - tetek :-)

241. den Víkend u babičky a dědy











Protože si můj taťka na náledí zlomil kotník, nemůžou naši přijet za námi, museli jsme tedy jet my k nim, Kika byla opět nadšená, nejvíc se těšila do vany :-), dědovy na sádru malovala, ale spíš než na sádru se pokoušela v nestřeženém okamžiku čmárnout vedle na koleno, pak si jako děda naslinila prst a začala mu ten čmáranec čistit :-)))




No a zuby nerostou, nebo spíš nejsou příčinou odmítání jídla a průjmu...v autě Kika blinkala, takže to vypadá na nějakou virozu, celou noc nespala, chtěla jen s námi v posteli, pořád se budila, jednou ještě blinkala...chudinka malá

čtvrtek 25. února 2010

240. den Těstoviny







Po včerejším půstu jsem doufala, že Kika dneska něco už sní...a prd, jenom ráno mlíko, jinak nic, kobliha, rohlík, chleba, mandarinka...všechno zůstalo nedotčené, k obědu jsem dělala Kiky oblíbené těstoviny a zase nic, když už si nandala lžíci do pusy, tak to pak zase vyplivla...naštěstí, když přišel taťka na oběd, Kika si mu vylezla na klín a začala mu ujídat, pak mu sebrala i vidličku, Petr musel dostat novou :-) Tak aspoň něco :-) Stihli u toho i koukat na přítele Monka :-)))

239. den Zase roste zub







... a zase měla Kika zvýšenou teplotu...v noci špatně spala, taky se pořádně pokadila, což se jí vlastně kromě miminka nikdy nestalo, takže jsme ve 4 ráno převlíkali všechno... no a o půl 10 místo nákupu si řekla, že chce jít spát, sebrala si mimi a tučňáka, bez kterých to ted usínat nejde a šla, spala 2 h, hned po 12 šla znova...celý den nic nejedla...nevím ale který zub to je, mám podezření na druhou stoličku nahoře...

středa 24. února 2010

238. den Kika vaří kako...







Kako = kakao :-)



Stoupla si k mikrovlnce a začala tam cpát pytlík se sunarem a lžičku na dávkování, pak hrnek :-) Mikrovlnku jsem vytáhla ze zástrčky, takže ok, moc jsem fotit ale nestihla, když mě to napadlo, tak za chvilku dorazil Petr na oběd a Kika dovařila, měla jiný zájem :-)

pondělí 22. února 2010

237. den Taťka se nám vrátil !!!
















Kika vyhlížela z okna se svým foťákem, kdy uvidí naše auto s tátou...dočkala se celkem brzo, přivezl nám deku, co dostávají doběhnutí závodníci, tričko, medaili (účastnickou - Petr doběhl 14.celkově) a molitanového běžečka...2, ale jeden už je rozebrán na kusy jako puzzle :-)

neděle 21. února 2010

236. den Loučení


Dneska jsme s Kikou osaměly, pro holky si přijel děda s babičkou, Kika Ňáňu ani nechtěla pustit, oblíbila si Any dědu, holky si ještě spolu pohrály, zadováděly a pak si daly pusinku na rozloučenou...trochu jsme to obrečely :-) a teď se budeme těšit na Velikonoce, kdy máme my naplánovanou návštěvu na oplátku.

Holky děkujeme moc, bylo to prima, jste fajn!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS: Foťák mi teď nějak blbě fotí...:-(, tak je fotka jako ty včerejší ve špatný kvalitě...

sobota 20. února 2010

235. den Karneval






Tak jsme se dočkaly, Kika jako houba mochomůrka a Any jako Pipi punčochatá, Kika akorát nechtěla přes den spát, tak spala jen necelou hodinku, ale těšila se na děti, tak pak ráda vstala.
Trošku nás to zklamalo...program nebyl ani trošičku přispůsobený i malým dětem, kterých tam bylo dost, všechny tam jen lítaly a zašlapávaly balonky...toho se prckové báli...:-(, Kika se trošku odvázala a i si malounko zatancovala. S Any si zasoutěžily o nejkrásnější masku, Kika jak dostala startovní číslo, hned chtěla kikat - běhat :-) Byl tam i Lukášek s maminkou.
PS: Abych nezapomněla, hned ráno jsem se vypravila ke kadeřnici, co k nám přijela do vsi, Gabka hlídala obě holky, byla jsem z toho trošku nesvá, nechat jí tu Kiku nezbedu, ale zvládly to holky v pohodě, prý se jen Kika s Any trošku porvaly o kočárek :-) No a protože nám odjel taťka na ty závody, a pos...se nám kotel, ucpal se kouřovod, tak jsem musela letět pro našeho super hodného souseda, co se na to podíval...takže Gabka hlídala zase...moc děkuju!!!!!

pátek 19. února 2010

234. den Holky opět v akci






Dopoledne jsme se rozhodly pro výlet na poštu, máme jí ve vedlejší vsi, tam jsme jely busem a zpátky 3km pěšky s kočárkama, holkám se bus líbil, a půlka cesty taky...pak už je to v kočárkách začalo nudit a chtěly ven, tak jsme s Gabkou mazaly, co nám nohy stačily, ať jsme co nejrychleji doma, navíc celkem foukal vítr, ale zvládly jsme cestu zpět za půl hodinky.
Po spaní si holky hrály, když si Petr připravoval věci na zítřejší odjezd na závody do Holandska vč. dvou párů běžeckých bot, holky měly o zábavu postaráno...boty jsou pečlivě ozkoušené, vyčištěné a v jedné jsem našla i talisman - jednu zelenou dřevěnou kostku ze stavebnice :-)

čtvrtek 18. února 2010

233.Ába






Ráno jak se Kika probudila, hned volala Ňáňu, to jsem zvědavá, co bude dělat, až nám holky odjedou...celý den jsou opět jedna pr... :-), když jsem se vrátila ráno z krámu, Kika za mnou přibhla s kokrhelem na hlavě, no koukala jsem jak blázen, protože měla kokrháče Ňáňa, musela ho mít i Kika a měla ho celý den až do večera :-) venku to bylo super, holky se vyblbly, proválely si doslova cestu z mírného svahu domů, když spadla jedna, musela druhá :-) No a jediné, o co se holky perou je Kiky velká plyšová Ába - žába, obě holky jí říkají stejně, jinak Kika pořád Ňáňu "nutí" aby jezdily s kočárky, samozřejmě, že jí vnucuje ten svůj a sama si jezdí s jejím mimi i kočárkem :-)Momentálně Kika nemůže z celého dne usnout (Any už spí) a volá přes zeď na Aninku, Ňáňa!!! A odpoledne před spaním si Any povídala a Kika na ní hulákala Ňáňo hají :-)

středa 17. února 2010

232. den Gabka s Aninkou






Dneska k nám přijela Gabka s Aninkou na rekreaci, jejich taťka jde na operaci kolene a náš jede v pátek do Holandska na závody, tak tu budeme 4 holky. Kika se na Ňáňu těšila už od včera, pořád volala Ňáňa, ňáňa, ptala se jestli tady bude i hají, když jsme připravili cestovní postýlku, byla v sedmém nebi, holky si na sebe evidentně pamatovaly, hned se kamarádily, objímaly, pusinkovaly, co dělala jedna, musela druhá, volaly na sebe, čekaly na sebe, no prostě super, odpoledne taky spaly jen 1h, protože se nemohly dočkat, až zase budou řádit, na procházce to bylo vtipné, holky mají stéjné kombinézky a čepice :-), když jsme šly kolem Petrový práce, jeden kolega si myslel, že vidí dvojmo :-)))))

úterý 16. února 2010

231. den Pizza



Dneska jsme si s Petrem koupili pizzu, sice se nám v autě přilepila na víko, ale nám to vůbec nevadilo, byla výborná!!!

230. den Kika učí mimi na nočník...






Včera jsem koukala, jak Kika celý den tahá mimi, povídá si s ním, vyhazuje ho do výšky, dělá, že se mimi bojí, pak ho chová... :-) a pak mu vysvětlovala, jak se to na tom nočníku dělá a měla vždycky hroznou radost, když bylo mimi hoko (hotové) :-) nakonec musela taky, ještě, že máme ty nočníky dva :-)Ještě si zatleskaly, jak jsou šikovné...divím, se, že nechtěly bombon :-)
PS: Všimněte si té žluté mikinky...ta je prosím ještě po mně :-) našla jsem jí nedávno na půdě v jedné tašce...tak jsem jí vyprala, sice nefunguje zip, ale jinak je na doma super, Kika jí má ráda, je to jediná mikina, kterou si nechá rozeplou a nesundavá si jí, ještě pořád zkouší zip, říká, že nede a je z toho smutná :-)