středa 31. března 2010

274. den Deštivý den






Ráno jsme vyrazily na nákup v dešti, Kice se pláštěnka moc líbí a déšť taky, ani nechtěla domů, měla štěstí prodejce měl zavřeno, musely jsme vyrazit za chvilku znovu :-) Mýmu foťáku už se počasí tolik nelíbilo, fotil mázle :-(, doma si pak Kika z popelářského auta udělala odrážedlo... :-) a odpoledne se vyválela i s panenkou v blátě :-(

úterý 30. března 2010

273. den Na procházce



Kika dneska spala dlouho, no vlastně jako poslední dobou skoro 3h po obědě, vstávala teda ve 4, vždycky mi řekne, že je hoko a sápe se z pytle a už už chce jít ven, ani nesvačí nepije nic, rovnou letí ke dveřím. Byly jsme pozvané k Lukáškovy na návštěvu, ale vzhledem k tomu pozdnímu vstávání jsme vzaly kočárek a mimí a šly se projít, cestou jsem vyfotila, jak nám začíná rašit šeřík, na ten se taak těším, šeříky a jejich vůni miluju.

pondělí 29. března 2010

272. den Kocour v botách





Dneska se konečně Petr dočkal a balíkem mu dorazily nové běžecké boty, Kika hned musela zkoušet taky, jinak by to ani nešlo :-))) A to si dneska ještě jedeme na poštu pro nové běžecké hodiny, tak taťko, jestli s tímhle novým tréninkovým vybavením nevyhraješ zlatou na MČR v maratonu, tak se těš!!!!!!! :-))))

neděle 28. března 2010

271. Práce na dvoře


Dnešní den mám srovnávací fotky našeho dvora, první 3 fotky jsou z roku 2007 - nejsem si jitá, jestli ta první není ještě z roku 2006, kdy jsme dům začali kupovat. Ten bordel na první fotce je ještě po předchozích nájemcích, druhá fotka je z léta 2007, kdy jsme začali s rekonstrukcí, na dvoře se tedy tvořily kopičky a kopičky stavebního bordelu, na třetí fotce je piknik (moje rodiče s Dančou a babičkou), za nima je vidět dvůr jako obr kopec porostlý plevelem, přes něj jsme neviděli až do loňského léta na sousedy :-)

Čtvrtá fotka je z léta 2008, kdy se Kristinka narodila, rekonstrukce stále pokračovala, Kika v kočárku s dědou - vypadá to, že si hoví na smeťáku :-) Pátá fotka je už z loňska, kdy jsme začali skládat trámy ze střechy k domu a hromady odpadu se vytřídili na odvoz do kontejnerů, Kika zametá. Šestá fotka je z loňského podzimu, kdy se na dvoře rýsuje zahrada, s Petrem vykopáváme plevel a sázíme semínka travičky.
A poslední trojice fotek je ze dneška, práce na dvoře je stále dost a dost, jestli nezačne pršet, ještě chceme s Petrem přerovnat dříví pod igelitem, které je vidět za Petrem s Kikou co zametají, tím se nám uvolní hodně místa, ještě jsme dosázeli trávu na další překopanou hlínu, v dálce je taky vidět budovaná skalka. Už se moc těšíme, až to všechno doděláme...V plánu toho máme hrozně moc včetně sázení tůjek, kytiček do květináčů, časem i stavění boudičky na nářadí a na uhlí....
No a tady je druhé okno, které moje mamka celé dopoledne malovala, nakonec se Kice ze všeho nejvíc líbí obrovská žába :-))))

A ještě jsme si na závěr dne opekli se sousedy buřtíky.

sobota 27. března 2010

270. den Pískoviště





Tak už máme hotové pískoviště! A babička s dědou a Bebí přijeli po hodně dlouhé době (děda už nemá sádru), tak nám babí vymalovala jarně jedno okno v kuchyni.

pátek 26. března 2010

269. den Kika má mnoho profesí....





Ráno byla doktorkou, ošetřovala Ábu, před obědem barmankou (nemám zdokumentováno), odpoledne venku zahradnicí - zalévala na podzim zasazenou novou travičku na dvoře a naše první cibuloviny a nakonec truhlářkou - s tátou stavěli pískoviště, když měli hotovo, zatím jen složeno nesešroubováno a nedosazeno na místě, stejně Kika pochopila na co to má být a hned si vlezla dovnitř se sítkem, že si bude hrát :-)))

čtvrtek 25. března 2010

268. den Hon na Kiku a úsměv do foťáku






Je to fakt šílená práce, Kika prostě spolupracovat nebude a nebude a když, tak se usměje nebo aspoň podívá do foťáku jen na mžik, že nestíhám mačkat spoušť a když se náhodou povede, Kika je mázlá, otočená nebo má zavřený oči :-(, nejlepší je fotit jí, když je něčím zaujatá a radostná, pak se mi i něco vyfotit podaří, dneska pár fotek, když jsme zalévaly zahradu.

středa 24. března 2010

267. den V koši



Dopoledne si Kika odházela všechno co má na koši a vlezla si do něj, že si chce hák (hrát) :-), má tam všechny hračky, které dlouho neviděla, takže byla nadšená a pořád říkala jéééé.
Odpoledne jsme byly venku, je to paráda, že už začalo jaro, Kiku teď domů dostávám jen těžko :-)

úterý 23. března 2010

266. den Prima den






Dnešní je fakt prima od začátku, a to ani nevypadal, Kika se rozhodla, že bude ponocovat a asi od 11h nás do cca 2rána nenechala vyspat :-(, chtěla spát s námi, ale zabrat nedokázala, pořád se mlela, točila, smála, sápala se po nás, lehala si na nás, odstrkovala...a když jsem jí už rozčílená 3x dávala do svý postýlky, tak spustila taky řev a u toho tadýýýýýý, tadýýýýý...(jakože chce spát s náma), že jsem jí vždycky zase vrátila v domění, že už se to povede, pak když chtěl odejít Petr do obýváku, ať se aspoň on do práce vyspí, tak začala Kika řvát tatííííííííí, no hrůza, ale ráno bylo všechno super, chvilku jsem hlídala malého Jáchyma, vozila jsem po dvoře a říkala si, jé takhle by to bylo super, Kika na motorce, já v kočárku druhé dítě, jaká idylka :-) no jo, ale to není celý den, že :-))) Odpoledne jsme vyrazily na hřiště za Lukáškem a Jáchymem, Kika jak věděla, že jde na hřiště, tak letěla, poprvé mě celou cestu držela za ruku a táhla dopředu, pořád říkala houpy houpy. Cestou z hřiště už od brány viděla Lukáškovu motorku (tak 150m...) a běžela přes celý dvůr, abych jí náhodou nezachytila, protože jsme měly už namířeno domů a nemohla jsem jí ještě asi 45 minut dostat domů :-), večer jsem si šla po prvé zacvičit na místní úřad do tělocvičny - aerobik, bylo to bezvadný, bylo nás tam 12, což prý dosavadní maximální počet bylo 5 bab :-), příště jdu zas a už v pátek!!! Petr s Kikou to taky zvládli skvěle! No a na závěr dne, jsem zjistila, že v soutěži s Waterlo projectem jsem vyhrála 2. cenu a to skvělou knížku od Čelenky a k tomu 5 dolarů do shopu a výběr kitu dle vlastního výběru !!! Já jsem tak šťastná!!! Moc děkuju hlavně Michalce, co moje číslíčko vylosovala !!!

pondělí 22. března 2010

265. den Culíkatá






Kika mi dneska slíbila, že si venku nechá culíčky, když nebude muset mít čepičku, venku bylo krásně a Kika si culíčky nechala vlastně celý den :-) Taky pomáhala sousedovi kovářovi, dostala i mrňavé kladívko a obouchávali spolu starou barvu :-)
No já bych úplně zapomněla napsat velice důležitý okamžik!!!Protože bylo krásně, teploučko, rozhodla jsem, že už Kice nedám ven plenu a musím tu mojí (táty taky :-), vždycky když řeknu, že je Kika moje, hned musí dodat, že je táty taky...) šikulku pochválit, protože se vůbec nepočůrala, dokonce ani nechtěla, ale zkusily jsme čůrat na travičce a podařilo se, Kika teď už ví, že když se jí bude chtít venku, že si řekne jako doma, mám fakt radost, do léta snad odbouráme i plenky na noc :-)

neděle 21. března 2010

264. den Kika a zvířátka





Dneska jsme měli jet na závod běh Máchalkou, bohužel tak strašně lilo, že jsme program dne upravili a nejprve se stavili v Tescu a koupili Kice nové jarní botky, kromě výběru bot, které Kika miluje si oblíbila jízdu na eskalátorech, tak jezdili s Petrem několikrát dokola... :-), pak jsme se zastavili na hřišti AC, (hřiště patří pořadatelům toho závodu) a pozdravili 2 kozlíky, 1 kozu a naše oblíbené prasátko Pepinu, nějak vyrostla :-)))
Pak rychle na oběd k našim, na procházku s mámou, Kika usnula v kočárku, Petr šel běhat, a než jsme jeli domů, ještě jsme se znova stavili na hřišti, odvézt zvířátkům staré rohlíky a housky, měli jsme radost, zvířátka vč. obr psa Sydny byli všichni venku z ohrady, Kika se k nim hned rozběhla a nevěděla které zvířátko má pozdravit a podrbat dřív, všechny jsou společenské a mazlivé. Taky se opejkaly buřtíky, Kika ochutnala, je masová, takže buřt chutnal...dokonce se zalíbila i jedné "trenérce" malých atletů a Kiku bere do družstva :-)))
Bohužel jsem doma zjistila, že fotky mám dost nekvalitní a málo...tak aspoň nějaké a video s Pepinou.
PS: Kika z těch zážitků nemůže usnout a pořád o všem mluví :-)
VIDEO:

sobota 20. března 2010

263. Akce Z






Dneska jsme se vydali spolu se sousedy na jarní brigádku u nás na dvorku, ať to tady máme hezké, ovšem Kika nesměla chybět :-), taky byla na písku a oproti loňsku, kdy písek víceméně spíš jedla než z něj stavěla bábovky, dneska si vyhrála pěkně, koupili jsme jí i dvě malé zahradní židličky a mezi kameny našel Petr opravdovou živou Ábu :-)