pátek 30. dubna 2010

304. den Čarodějnice

Dneska nás s Kikou hned ráno v 9 překvapila pošťačka a přivezla Kice hned dva balíčky, v jednom byly nové crocsíčky, a ve druhém 2 tepláčky a 2 šátečky, dostala jako dáreček samolepky, na fotce má nové tepláky, šátek a boty a lepí si samolepky na tváře :-)
Na zahrádce nám krásně zavoněl šeřík, jak já tu vůni miluju a Kice se hodí k novému šátečku :-)
Večer jsme šli na lampionový průvod, který končil u fotbalového hřiště, kde se zapálila fatra, jenže hasiči chtěli spestřit průvod svými veterány, že pojedou před a za průvodem, ale skoro všechny děti vč. naší Kiky se nacpaly do aut a na lampionový průvod tak šly maminky vč. mě :-))) Musím teda říct, že nápad to byl Petra, hned si to šel domluvit, hasiči s tím řekla bych tak trochu počítali a do aut se vešli všichni zájemci, Kika byla teda nadšená, chvílema se prý i bála, když řidit veteránu předváděl do jak strmého kopce auto dokáže jet, ale potom chtěla jet znova :-)
Fatra se zapálila, začalo dost foukat, proto hasiči museli hasit okolo fatry a nedovolit ohni, aby se rozhořel po lese. Všechno bylo pod kontrolou a dětem se to líbilo.
Na cestě domů si Kika konečně aspoň chvíli nesla lampionek.

čtvrtek 29. dubna 2010

303. den Velké bebí




Dneska Kika zakopla a praštila se do hlavy, tam se jí udělala obr červenomodrá boule, chudinka, naštěstí krev netekla, Kika byla poslušná a nechala si hlavičku ledovat a tak jsme zabránily otoku a zvětšení boule. Za chvilku Kice otrnulo a začala zase řádit, to jsem jí teda krotila, přeci jen úraz na hlavě je úraz na hlavě. Když přišel Petr z práce, chtěly jsme se vyhnout řádění na hřišti, ale Kika neomylně zamířila s motorkou právě tam...ale jak kdyby věděla, že má být v klidu, tak si hezky hrála, dováděla, ale všeho s mírou, užila si to maximálně, děti má hrozně ráda.
Doufám, že zítra bude boule menší a světlejší.

středa 28. dubna 2010

302. Kde je Kika???



To je otázka, kterou teď klademe pár dní skoro pořád, Kiku začalo bavit se schovávat a to všude, dneska se nechala zavřít v pískovišti, nechtěla jít domů, našla si nového kamaráda - tří letého Filípka, házeli spolu kamínky na klouzačku, klouzali se, lezli nahoru na věž na hřišti, závodili na motorkách, Kika pak ani nechtěla jít domů a museli jsme Filípka doprovodit skoro až domů.
Na hřišti pak filmovali pády z motorky a děsně se u toho nasmáli :-)
Jinak teda dneska jsem zjistila, že jsem vůbec nefotila...:-( Zítra to musím zase napravit.

úterý 27. dubna 2010

301. den Termostat



Už delší dobu sledujeme, že nám bojler nesepíná a neohřívá, jako dřív, zatím nás to tak netrápilo, protože i když nebyla voda horká, stačila nám, jenže poslední dny bojler neohřívá skoro vůbec, jedině, když v příslušnou dobu nočního proudu do míst, kde svítí kontrolka ťukneme, tak jsem zašla za naším zlatým sousedem, který tomu rozumí aby se nám na bojler kouknul, je to termostat, má tam ohořolé drátky, odpoledne ho jedeme koupit, proč nám nemůže aspoň něco vydržet delší dobu bez poruchy????

Jubilejní 300. den Pneumatiky

Kam se všude ta Kika nenacpe.... :-)


neděle 25. dubna 2010

299. den Závody v Kolíně







Celý víkend máme ve znamení závodů, tentokrát v Kolíně.
Tenhle závod máme moc rádi, Petrovy se líbí trať, mně celkově to prostředí, jednou jsem tam měla půjčené brusle, celý Kolín je protkaný cyklostezkama, navíc samá rovina, pro mě úžasné, akorát jsem slíbila Kice, že tam bude miniatletická školička, jako předloni, bohužel to je prý jen každých 5 let, takže slíbené skákání do písku a přes překážky a házení míčku se nekonalo, ale vzali jsme s sebou motorku, tak se Kika projížděla, to jí bavilo, nikde žádný kámen nebo hrbol jako u nás a našli jsme i hřiště :-)
Petr doběhl 3.!
Večer si Kika ještě přála jít na naše hřiště, celý víkend můžu shrnout, jako bezvadný, slunečný, pohodový a sportovní!

sobota 24. dubna 2010

298. den Závody ve Veltrusích






Ráno jsme vyrazili na závody, Kika běžela svých 50m, dětí tam bylo opravdu dost!!! Kice se to líbilo, cestou domů jsme se stavili kouknout na ovečeky do vedlejší vsi a vpodvečer jsme vyvětrali i naše hrabošky, nedá se říct, že by z toho byly u vytržení :-), ale potřebovla jsem jim pořádně vydrhnout domeček.

pátek 23. dubna 2010

297. den Co z nich jen vyroste????

Hned na úvod zdravíme rodinu Hrbáčkových!!!!
PS: Ani jsem nevěděla, že máme pravidelné rodinné sledovatele... :-)
No a pak k fotkám, odpoledne si přišel s Kikou pohrát Lukášek, Kika jak ho viděla už z dálky vyvýskla a běžela k němu :-), pak si vymyslely, že si vlezou každý do jednoho kýble, kde jsem měla nasbíranou hlínu ze zahrady, že jí dám, kde bude potřeba, měli z toho ohromnou srandu :-)




čtvrtek 22. dubna 2010

296. den Venku









Kika dneska spala přes 3 hodiny, asi to potřebovala, jak si tak pěkně oddychovala, bylo mi jí líto jí budit (taky pak usnula až po 9h...), ale vstávala s úsměvem a to bylo prima, po sváče jsme šly ven, akorát tak jsme stihly dojít pro taťku do práce, když šel běhat, zalily jsme s Kikou zahrádku a pak si Kika koupala panáčky v kyblíčkách, taky jim dělala bahenní koupele :-), chvíli jsme řádily na návsi, já se pořád snažila zachytit pěknou profilovou fotku, přišla jsem na kouzlo zoomu :-), jedna fotka se mi teda povedla, to se musím pochválit, no a večer jsme šli už i s taťkou na hřiště, bylo tam spousta dětí a Kika s nima dováděla na skluzavce, Petr se o ní pořád bál, že spadne, ale to Kiku vůbec nezajímalo, nechala se vyhoupnout nahoru na věž a lítala tam s dětma a klouzala se na tobogánu, nadšená!!!
Jo a zapomněla bych, že jsme se fotili na nedělní soutěž 1. máj...no moc se nám to nepovedlo :-(

středa 21. dubna 2010

295. Pořád fotím.... :-)










No co taky jiného, z nového canonku jsem fakt nadšená, tak fotím, co kde najdu, jen ta Kika mě zlobí a nechce postát, já to nechápu, není v klidu ani vteřinu! Furt se vrtí, pořád má co na práci, šmejdí, otáčí se, no opravdu báječná modelka :-)
Ale zase musím říct, hurááá, protože dneska už je Kika mojí Kikou, veselá, rošťanda, akční, neřve, nevzteká se, usmívá se a pořádně baští!!!

úterý 20. dubna 2010

294. Ach ta technika









Dnešní den je ve znamení techniky, nejprve mi ráno z ničeho nic vypnul pc, začala jsem šílet a shánět pomoc kde se dá a našla jí u sousedů, měla jsem zapůjčené 2 náhradní noťásky, na jednom mi bohužel nešel net, druhý už šlapal pěkně :-) Moc a moc děkuju!!!!!!! Je prima vědět, že máte kolem sebe lidi, co rádi pomůžou. No a pak jsem napsala bráškovy jen tak pro zajímavost radu, co by asi tomu mému noťasu mohlo být a hned říkal, ať zkusím vyndat a nandat baterku a ono se to rozjelo!!! K mé radosti mi pak ještě přišel můj nový kamarád foťáček Canon, takže jakmile šla Kika spát, hned jsem běžela na zahrádku fotit kvítečka a večer při procházce jsem fotila Kiku s Petrem, k mé radosti foťák nerozmaže pohyb a video je taky kvalitnější!